in

Harry Potter – İlk Büyü

Fantastik

Harry, 11 yaşındayken, ailesi tarafından terk edilmiş ve teyzesi ve amcası tarafından kötü muamele gören bir çocuktu. Her şey, Harry’nin teyzesi ve amcasının evinde ilginç bir şey olduğu gün değişti.

Harry, teyzesi ve amcasının evinde yanlışlıkla bir bardak suyu havada birkaç santim yükseltti. O anda, Harry büyü yapabileceğini keşfetti ve çok şaşırdı. Harry, teyzesi ve amcasının evinde neler olduğunu anlamaya çalışırken, Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun mektubu eline geçti.

Mektubun içinde, Harry’nin büyücü olduğu ve Cadılık ve Büyücülük Okulu’na gitmesi gerektiği yazıyordu. Hemen teyzesi ve amcasına bu mektuptan bahsetse de bu mektubu hemen ateşte yakıp izin vermezler. Ancak evin camlarına kuşlar çarpmaya başlar. Cama çarparak kırdıkları pencereden kuşlar mektupları taşır ve devamlı Harry’ye getirirler. Amcası ve teyzesi bu duruma engel olamazlar.

Daha sonra Cadılık ve Büyücülük Okulundan gelen biri Harry’yi okula nasıl gideceğini anlatır. Harry okulu merak etmeye başlamıştı ve büyücü dünyasının keşfedilmesi için eziyet çektiği teyzesi ve amcasından kaçtı.

Oraya gitmek için trenle seyahat etti ve burada kendi gibi yeni arkadaşlar edindi. Harry, okulda eğitimine devam ederken, kaybettiği annesi ve babasının sırlarını ve büyü dünyasının gizemlerini keşfetmeye başlar.

Harry, büyücülük okuluna gelişi ile başlayan macerası boyunca büyücülük becerilerini geliştirdi ve karanlık, kötü büyücülerle mücadele etti. İlk büyüsü ile karşılaştığı o günden itibaren, Harry, büyü dünyasının en büyük kahramanlarından biri oldu.

-SON-

 

Beğeni Durumu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Robin Hood Efsanesi

    Ağustos Böceği ile Karınca